Κείμενο: Μανώλης Ασλάνογλου
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος
Αποθήκευση για αργότεραΓλυκόξινη και αρωματική αυτή η σάλτσα που δεν την περιορίζουμε μόνο για το γιορτινό τραπέζι: είναι ιδανική για απλό ψητό κοτόπουλο, χοιρινές μπριζόλες και ψαρονέφρι.
Υλικά
350 γρ. κράνμπερι
100 γρ. ζάχαρη καστανή
150 ml νερό
ξύσμα από 1 ακέρωτο λεμόνι
1 μικρό κλωνάρι δεντρολίβανο ή λίγο ξερό (προαιρετικά)
Διαδικασία
Για την κράνμπερι σος, σε μια μικρή κατσαρόλα βράζουμε τα φρούτα με τη ζάχαρη, το ξύσμα και 150 ml νερό σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν λίγο τα κράνμπερι και να λιώσει η ζάχαρη.
Ρίχνουμε και το δεντρολίβανο και συνεχίζουμε το βράσιμο για άλλα 5 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα και να αποκτήσει την υφή αραιής μαρμελάδας.
Αποσύρουμε από τη φωτιά, πετάμε το δεντρολίβανο, αδειάζουμε σε σαλτσιέρα και σερβίρουμε.