Κείμενο: Περικλής Κοσκινάς
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος
Αποθήκευση για αργότεραΈνα πικάντικο και σπυρωτό συνοδευτικό που θα ενθουσιάσει την παρέα.
Υλικά
700 ml ζωμό κότας
500 γρ. κουσκούς
150 γρ. ξερούς χουρμάδες, ψιλοκομμένους
3 κ.σ. ψιλοκομμένο δυόσμο
3 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
50 γρ. κουκουνάρια καβουρδισμένα
ξύσμα από 1 λεμόνι
1 κ.γ. τζίντζερ σε σκόνη
60 ml λάδι
αλατοπίπερο
Διαδικασία
Για το κουσκούς με χουρμάδες, κουκουνάρι και δυόσμο, σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ζωμό κοτόπουλου μέχρι να κοχλάσει. Αποσύρουμε και αδειάζουμε σε βαθύ μπολ, ρίχνουμε το κουσκούς, ανακατεύουμε, σκεπάζουμε και αφήνουμε για 15 λεπτά να πιεί τα υγρά. Το αφρατεύουμε με 2 πιρούνια.
Προσθέτουμε τους ξερούς χουρμάδες, ψιλοκομμένους, το δυόσμο, το μαιντανό, τα κουκουνάρια, το ξύσμα απο λεμόνι, το τζίντζερ, το λάδι και το αλατοπίπερο.