Κείμενο: Γαστρονόμος
Πλάθετε κουλουράκια σε σχήμα της αρεσκείας σας.
Υλικά
- 250 γρ. (1 1/4 φλιτζ. τσαγιού) ζάχαρη
- 250 ml (1 1/4 φλιτζ. τσαγιού) ηλιέλαιο
- 1 κουτ. γλυκού σόδα
- 150 ml (3/4 φλιτζ. τσαγιού) χυμός πορτοκάλι
- 700 γρ. (5 φλιτζ. τσαγιού) Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις
- 2 κουτ. σούπας Grand Marnier
- 1 κρόκος αυγού, αραιωμένος με 2 κουτ. σούπας νερό (για επάλειψη)
- Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- Λίγο σουσάμι (προαιρετικά)
Διαδικασία
Βάζετε το ηλιέλαιο, τον χυμό πορτοκαλιού και το Grand Marnier στον κάδο του μίξερ και χτυπάτε 1-2 λεπτά σε μέτρια ταχύτητα. Προσθέτετε τη ζάχαρη, το ξύσμα πορτοκαλιού, τη σόδα και σιγά-σιγά το Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ. Συνεχίζετε το χτύπημα, έως ότου η ζύμη ξεκολλάει από τα τοιχώματα του μίξερ.
Αφήνετε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 30 λεπτά. Πλάθετε κουλουράκια σε σχήμα της αρεσκείας σας. Αλείφετε με το μίγμα αυγού-νερού, γαρνίρετε με λίγο σουσάμι και ψήνετε, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 ºC αέρα για 20 λεπτά.