Κείμενο: Γαστρονόμος
Αυτή η σούπα κολοκύθας με μήλο και κατσικίσιο τυρί θα σας ζεστάνει τις κρύες μέρες του φθινοπώρου. Κάθε κουταλιά προσφέρει διακριτικές νότες θυμαριού και κύμινου.
Υλικά
2 συσκευασίες κολοκύθας
1 κ. γλυκού κύμινο
3 κ. σούπας ελαιόλαδο
2 μήλα κομμένα σε μικρά κομμάτια
200 γρ. σύγκλινο σε μικρά κυβάκια
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1,5 λίτρο ζωμός λαχανικών
120 γρ. κατσικίσιο τυρί
φρέσκο θυμάρι
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Σοτάρετε τα κρεμμύδια και τα μήλα σε 2 κ. σούπας ελαιόλαδο μαζί με το κύμινο.
Ρίχνετε τον ζωμό και σιγοβράζετε για 10 – 15 λεπτά.
Προσθέτετε την κολοκύθα στον ατμό και πολτοποιείτε με ραβδομπλέντερ μέχρι να αποκτήσει μια βελούδινη υφή.
Αλατοπιπερώνετε , ρίχνετε λίγο θυμάρι και σιγοβράζετε για 10 λεπτά.
Αποσύρετε από την φωτιά.
Σοτάρετε στο υπόλοιπο ελαιόλαδο το σύγκλινο για 3 – 4 λεπτά μέχρι να ροδίσει.
Σερβίρετε την σούπα σε μπολ. Μοιράζετε το τραγανό σύγκλινο στις σούπες και λίγο κατσικίσιο τυρί.
Τέλος γαρνίρετε με λίγο φρέσκο θυμάρι.