Πεντανόστιμο κατσικάκι αρωματισμένο με μαρινάδα από μουστάρδα και μάραθο. Θα γλύφετε και τα δάχτυλά σας.
Υλικά
- 4 κιλά κατσίκι, κατά προτίμηση σπάλα και μπούτι, κομμένο σε μερίδες
- 3 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες
- 1 μάτσο φρέσκος μάραθος, ψιλοκομμένος (χωρίς τα χοντρά κοτσάνια), ή 1 γεμάτη κουτ. σούπας μαραθόσπορος, καλά κοπανισμένος
- 3 κουτ. σούπας μουστάρδα, κατά προτίμηση πικάντικη
- 500 ml λευκό ξηρό κρασί
- 100 ml ελαιόλαδο
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200° C, απλώνουμε το κρέας σε ένα μέτριο, σχετικά βαθύ ταψί και αλατοπιπερώνουμε.
Ρίχνουμε στο μπλέντερ τα υπόλοιπα υλικά και τα χτυπάμε για περίπου 1 - 2 λεπτά, μέχρι να αναμειχθούν. Περιχύνουμε με τη σάλτσα το κατσίκι και το ανακατεύουμε να καλυφθεί καλά. Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για περίπου 1 ώρα, μέχρι να μαλακώσει το κρέας. Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο για περίπου άλλα 30 λεπτά, μέχρι να ροδίσει καλά.