Υλικά
2 κιλά μπούτι κατσίκι, ολόκληρο με το κόκκαλο
30 ml (6 κουτ. σούπας) ελαιόλαδο
100 ml (1/2 φλιτζ. τσαγιού) κρασί λευκό
3 κλωνάρια θυμάρι φρέσκο
1 κιλό γλυκοπατάτες
1 κουτί Πουρέ Πατάτας
2 κουτ. σούπας βούτυρο
300 ml (1 1/2 φλιτζ. τσαγιού) γάλα
Διαδικασία
Σε ένα τηγάνι σοτάρετε στο ελαιόλαδο το μπούτι από όλες τις μεριές, μέχρι να ροδίσει. Σβήνετε με το κρασί, ρίχνετε το θυμάρι και το βάζετε στον φούρνο σκεπασμένο με λαδόκολλα, στους 130ºC αέρα για 5 ώρες.
Πουρές γλυκοπατάτας: Ετοιμάζετε τον Πουρέ Πατάτας, όπως αναγράφεται στις οδηγίες της συσκευασίας. Σε κατσαρολάκι βάζετε τις γλυκοπατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε μικρούς κύβους. Τις μαγειρεύετε σε χαμηλή θερμοκρασία με το βούτυρο και καθόλου νερό, ανακατεύοντας συνέχεια. Μόλις ετοιμαστούν οι γλυκοπατάτες, τις ρίχνετε στον έτοιμο πουρέ πατάτας, ανακατεύοντας μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα. Σερβίρετε το κατσίκι, συνοδεύοντάς το με τον πουρέ γλυκοπατάτας.