Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος
Αποθήκευση για αργότεραΟι κολοκυθοκορφάδες είναι οι άκρες από τους νεαρούς, τρυφερούς βλαστούς της κολοκυθιάς
Υλικά
- 1.800 γρ. κατσικίσια σπάλα, σε κομμάτια 5-6 εκ., με το κόκαλο
- 10 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
- 2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
- 350 ml λευκό ξηρό κρασί
- 800 ml ζωμός κότας ή νερό
- 400 γρ. καρότα, σε μέτριες ροδέλες
- 1 κιλό κολοκυθοκορφάδες, καθαρισμένες (ξεφλουδίζουμε τους μίσχους από τις ίνες)
- 1 μάτσο άνηθος, ψιλοκομμένος
- χυμός λεμονιού, κατά βούληση
- 150 ml ελαιόλαδο
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Βράζουμε τα καρότα σε άφθονο αλατισμένο νερό για 20-30 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν. Τα στραγγίζουμε και τα πολτοποιούμε στον πολυκόφτη. Παράλληλα, σε φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το αρνί για 6-8 λεπτά, γυρίζοντάς το τακτικά, μέχρι να ροδίσει καλά από όλες τις πλευρές. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, φρέσκο και ξερό, και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 4-5 λεπτά, μέχρι να μαραθεί. Σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ για 2 λεπτά και προσθέτουμε τον ζωμό και αλατοπίπερο. Αφήνουμε να πάρει μία βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε το κρέας με σκεπασμένη κατσαρόλα για 1 ώρα, μέχρι να μαλακώσει. Ρίχνουμε τις κολοκυθοκορφάδες και τον άνηθο και μαγειρεύουμε για άλλα 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν καλά όλα τα υλικά. Ρίχνουμε τον πουρέ καρότου και μαγειρεύουμε για 5-7 λεπτά, ανακατεύοντας, μέχρι να δέσει η σάλτσα. Ρίχνουμε όσο χυμό λεμονιού θέλουμε και σερβίρουμε.
Στο ποτήρι μας μια Μαλαγουζιά.