Νόστιμες συνταγές με γεύση από πορτοκάλι, αχλάδι, πάπρικα και τζίντζερ, συνδυασμένες με ένα ποτήρι καλό κρασί.
Υλικά
1 φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
Τα φύλλα από 1/2 ματσάκι φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένα
1 μεγάλο αυγό, κτυπημένο
100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
300 γρ. πουρέ πατάτας
360 γρ. καβουρόψιχα
Μια πρέζα τσίλι
Αλάτι και πιπέρι
Αλεσμένη φρυγανιά για το πασπάλισμα
Λάδι για να τηγανίσουμε
Για τη σάλτσα
90 γρ. σάλτσα σόγιας
30 γρ. ξύδι ρυζιού
2 κουταλάκια φρέσκο τζίντζερ, τριμμένο
40 γρ. καστανή ζάχαρη
Το ξύσμα από μισό πορτοκάλι
Διαδικασία
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το κρεμμυδάκι, τον μαϊντανό, το αυγό, το αλεύρι και τον πουρέ πατάτας. Ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε την καβουρόψιχα, το τσίλι, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε και πλάθουμε το μείγμα μας σε 10 κεφτέδες. Βάζουμε τους κεφτέδες στο ψυγείο για 1 ώρα να παγώσουν.
Στη συνέχεια πασπαλίζουμε με την αλεσμένη φρυγανιά. Τηγανίζουμε λίγους λιγους, 2 κάθε φορά, σε λάδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για
περίπου 5 λεπτά από κάθε πλευρά ή μέχρι να ροδίσουν.
Σάλτσα: Ρίχνουμε τη σάλτσα σόγιας, το ξύδι ρυζιού, το τριμμένο τζίντζερ, την καστανή ζάχαρη και τo ξύσμα πορτοκαλιού σε ένα βαζάκι. Ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Σερβίρουμε τους ζεστούς καβουροκεφτέδες μας με τη σάλτσα τους.
Ταιριάζει με
Μητραβέλας White on Grey
Λευκό ξηρό κρασί από Μοσχοφίλερο με αρώματα λεμονιού, πράσινου μήλου, εξωτικών φρούτων, λευκών φρούτων, λευκών λουλουδιών και τριαντάφυλλου. Μέτριο σώμα, ψηλή οξύτητα και μέτρια φρουτώδη επίγευση.