Σε κάθε πιάτο προσθέτουμε και από 1-2 κουτ. σούπας γιαούρτι.
Υλικά
- 1.200 γρ. γλυκοπατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε κύβους 2 εκ.
- 150 γρ. κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
- 200 γρ. καρότα, ψιλοκομμένα
- 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
- 2 φύλλα δάφνης
- 1/2 κουτ. γλυκού κανέλα, σε σκόνη
- 1/2 κουτ. γλυκού γαρίφαλο, σε σκόνη
- 1/2 κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο, σε σκόνη
- 1½ λίτρο σπιτικός ζωμός κότας ή νερό
- 300 ml κόκκινο, γλυκό κρασί
- 400 ml στραγγιστό γιαούρτι, πλήρες
- 60 ml ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το καρότο για 4-5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν. Προσθέτουμε το σκόρδο, τη δάφνη, την κανέλα, το γαρίφαλο, το μοσχοκάρυδο και τις γλυκοπατάτες και σοτάρουμε για άλλα 4-5 λεπτά, ανακατεύοντας. Ρίχνουμε τον ζωμό κότας, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν οι γλυκοπατάτες. Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε το κρασί και συμβράζουμε για άλλα 5 λεπτά, μέχρι να αναμειχθούν οι γεύσεις. Αφαιρούμε τα φύλλα δάφνης και μεταφέρουμε το όλον σε πολυκόφτη (σε δόσεις) και χτυπάμε καλά για 3-4 λεπτά, μέχρι να έχουμε μια βελούδινη κρέμα. Περνάμε τη σούπα από σουρωτήρι για να απομακρύνουμε τυχόν κομματάκια και την ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα. Ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά και μοιράζουμε στα πιάτα.
Σε κάθε πιάτο προσθέτουμε και από 1-2 κουτ. σούπας γιαούρτι.