Τέσσερις συνταγές για τους αγαπημένους σας, υπέροχες, γρήγορες και εύκολες, φτιαγμένες με προϊόντα από την εταιρεία Clappas Trading House Ltd.
Υλικά
Για τη ζύμη
240 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
7 γρ. αλάτι
8 γρ. (1 φακελάκι) αυτόματη μαγιά
15 γρ. ελαιόλαδο
25 γρ. ζάχαρη
170 ml χλιαρό νερό
Για τη σάλτσα ντομάτας
2 κ.σ. ντοματοπελτέ
3 κ.σ. ζεστό νερό
1 κ.γ. ζάχαρη
1 κ.γ. αλάτι
Για το topping
2 συσκευασίες τυρί Burrata GRANAROLO, αφαιρούμε τις μπάλες από το νερό τους και κόβουμε με τα χέρια μας σε 4-5 κομματάκια την κάθε μία
12 ντοματίνια, κομμένα στην μέση
12 μαύρες ελιές, χωρίς κουκούτσι, ψιλοκομμένες
Φύλλα βασιλικού
Διαδικασία
Βάζουμε τα υλικά για τη ζύμη σε μια λεκάνη και ανακατεύουμε. Όταν το αλεύρι έχει μαζέψει όλα τα υγρά, το μεταφέρουμε σε έναν αλευρωμένο πάγκο εργασίας. Δουλεύουμε τη ζύμη, ζυμώνοντας καλά γύρω στα 5 λεπτά. Αν κολλά η ζύμη μας, αλευρώνουμε ακόμη λίγο, ελαφρά τον πάγκο μας. Είμαστε προσεκτικοί να μην το παρακάνουμε με το αλεύρωμα γιατί αυτό θα σκληρύνει τη ζύμη. Βάζουμε τη ζύμη σε ένα μπολ, σκεπάζουμε και αφήνουμε να ξεκουραστεί και να φουσκώσει για 1 ώρα. Μοιράζουμε τη ζύμη σε 4 κομμάτια. Ανοίγουμε το κάθε κομμάτι σε αλευρωμένο πάγκο με έναν πλάστη σε ορθογώνιο κομμάτι. Τοποθετούμε τις πίτσες σε 2 ταψιά στρωμένα με λαδόχαρτο.
Σε ένα μικρό μπολ ρίχνουμε τα υλικά για τη σάλτσα ντομάτας και ανακατεύουμε. Απλώνουμε τη σάλτσα σε κάθε πίτσα. Τοποθετούμε επάνω λίγες ελιές και ντοματίνια. Αφήνουμε τις πίτσες για 20 λεπτά για να φουσκώσει ξανά η ζύμη. Όταν περάσει ο χρόνος, βάζουμε τις πίτσες μας στον φούρνο και ψήνουμε για 15 λεπτά. Αφαιρούμε το ταψί από τον φούρνο και σκορπάμε πάνω από κάθε πίτσα τα κομματάκια μπουράτα. Βάζουμε τις πίτσες ξανά στον φούρνο για ακόμη 5 λεπτά. Όταν ψηθούν, τις τοποθετούμε σε ένα σανίδι κοπής, σκορπάμε επάνω σε κάθε πίτσα λίγα φρέσκα φύλλα
βασιλικού και τις κόβουμε σε κομμάτια με ένα μεγάλο μαχαίρι για να σερβίρουμε.