Αρνίσιο μπούτι με τυρένια τραγανή κρούστα από παρμεζάνα, η εμφάνισή του θα σας εντυπωσιάσει όσο και η γεύση του!
Υλικά
2 μπουτάκια αρνίσια, περίπου 3 κιλά σύνολο, ολόκληρα
1 φλιτζ. τσαγιού μπαγιάτικο ψωμί, χωρίς την κόρα, σε ψίχουλα
150 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
3 κουτ. σούπας μαϊντανός, ψιλοκομμένο
150 ml ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
Αλατοπιπερώνουμε τα μπουτάκια και τα τρίβουμε με το αλατοπίπερο καλά.
Τα αφήνουμε 1 ώρα εκτός ψυγείου.
Για το ψήσιμο του αρνιού, προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C.
Aλείφουμε τα μπουτάκια με το ελαιόλαδο και κάνουμε το ίδιο και με τη σχάρα του φούρνου.
Απλώνουμε τα μπούτια πάνω στη σχάρα και εφαρμόζουμε από κάτω ένα ταψί στρωμένο με αλουμινόχαρτο, ώστε να στάζουν εκεί τα λίπη από το κρέας, και ψήνουμε για περίπου 40 λεπτά, μέχρι το κρέας να μισομαλακώσει.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα ψίχουλα, την παρμεζάνα, τον μαϊντανό και αλατοπίπερο.
Αποσύρουμε τα μπουτάκια από τον φούρνο και τα αφήνουμε λίγο να κρυώσουν (δεν κλείνουμε τον φούρνο, γιατί θα ξαναψήσουμε).
Απλώνουμε την κρούστα πάνω στο κρέας και πατάμε με τα δάχτυλά μας για να κολλήσει.
Ξαναβάζουμε τη σχάρα με τα μπουτάκια στον φούρνο και ψήνουμε για ακόμα 30 λεπτά.
Ξεφουρνίζουμε, αφήνουμε για 20 λεπτά να κρυώσουν ελαφρώς, κόβουμε και σερβίρουμε με απλές πατάτες φούρνου.