Συνταγή: Σωτήρης Κοντιζάς
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος
Αποθήκευση για αργότεραΣυνοδέψτε τα παϊδάκια με αυτή τη γλυκιά σάλτσα και δε θα προλαβαίνετε να ξεφουρνίσετε.
Υλικά
- 2 κιλά αρνίσια παϊδάκια
Για τη μαρινάδα
- 40 γρ. τζίντζερ φρέσκο, τριμμένο
- 40 ml χυμός λεμονιού
- 3 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες
- 240 ml σάλτσα σόγιας
- 200 ml λευκό, ξηρό κρασί
Για τη σάλτσα BBQ
- 300 γρ. ξερό κρεμμύδι, τριμμένο
- 1 αχλάδι, χοντροτριμμένο
- 160 ml σάλτσα σόγιας
- 40 ml βαλσαμικό ξίδι, λευκό
- 2 κουτ. σούπας κέτσαπ
- 1 κουτ. γλυκού μουστάρδα
- 2 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες
- 20 γρ. ζάχαρη άχνη
- 130 ml ελαιόλαδο
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Μαρινάδα: Σε βαθύ μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας. Βάζουμε τα παϊδάκια, ανακατεύουμε καλά να καλυφτούν, σκεπάζουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 3 ώρες, να μαριναριστούν.
Σκουπίζουμε τα παϊδάκια με χαρτί κουζίνας από τη μαρινάδα και τα βάζουμε στη σχάρα. Ψήνουμε στα κάρβουνα ή σε ψησταριά γκαζιού για περίπου 20 - 25 λεπτά, γυρίζοντάς τα και από τις δύο πλευρές, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Εναλλακτικά, τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στη λειτουργία του αέρα, στους 200° C, για 15 - 17 λεπτά.
Σάλτσα: Σε βαθύ μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά. Μοιράζουμε τη σάλτσα σε ατομικά μπολάκια, ώστε, αν θέλουμε, να «βουτάμε» τα παϊδάκια μας.
Στο ποτήρι μας ένα Cabernet Sauvignon.