Συνταγή: Μυρσίνη Λαμπράκη
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος
Αποθήκευση για αργότεραΗ συνταγή είναι πολύ απλή, χωρίς ιδιαίτερα αρώματα, αλλά και πολύ νόστιμη.
Υλικά
- 1½ κιλό αρνάκι, από μπούτι και σπάλα, σε μέτρια κομμάτια
- 2/3 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
- 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1 κουτ. σούπας ξερή ρίγανη, τριμμένη
- τα φύλλα από 3 χοντρά ματσάκια μαϊντανό, χοντροκομμένα
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Σε μια μεγάλη και φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τα κομμάτια του κρέατος για 5 - 6 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, τη ρίγανη και πιπέρι και σοτάρουμε για άλλο 1 λεπτό, ανακατεύοντας. Στη συνέχεια ρίχνουμε το μαϊντανό και αλάτι, προσθέτουμε 3 - 4 φλιτζ. τσαγιού νερό ή όσο χρειαστεί για να καλύψει ίσα-ίσα το κρέας, και το αφήνουμε να πάρει μια βράση. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγομαγειρεύουμε για τουλάχιστον 1 ώρα ή μέχρι το κρέας να μαλακώσει καλά.
Στο ποτήρι μας: Ενα Αγιωργίτικο, φρέσκο, αρωµατικό και φρουτώδες.