Κείμενο: Άννα Ναθαναηλίδου
Φωτογραφία: ΠΕΤΡΟΣ ΑΝΔΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
Αποθήκευση για αργότεραΠεριχύνουμε με όσο μέλι θέλουμε και προαιρετικά πασπαλίζουμε με καρύδια, σουσάμι και κανέλα.
Υλικά
Υλικά (για τουλάχιστον 40 κομμάτια)
500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
4 αυγά μεγάλα (ή 5 μεσαία)
1 τσιμπιά αλάτι
1/4 κουτ. γλυκού κανέλα ή 2 κάψουλες βανίλιας
2 κοφτές κουτ. σούπας ελαιόλαδο
3 κοφτές κουτ. σούπας ζάχαρη
αραβοσιτέλαιο, για το τηγάνισμα
Γαρνίρισμα
1 φλιτζ. μέλι
1/2 φλιτζ. καρύδια, ψιλοκομμένα (προαιρετικά)
1/2 φλιτζ. σουσάμι (προαιρετικά)
1/2 κουτ. σούπας κανέλα (προαιρετικά)
Διαδικασία
Ρίχνουμε όλα τα υλικά (εκτός από το αραβοσιτέλαιο) στο μίξερ. Τα ζυμώνουμε με τον γάντζο, σε μέτρια ταχύτητα, μέχρι να ομογενοποιηθούν. Κάνουμε τη σφιχτή ζύμη μπάλα και την τυλίγουμε με μεμβράνη.
Την αφήνουμε στο ψυγείο για 3 - 4 ώρες. Αλευρώνουμε καλά μια επιφάνεια εργασίας.