Κείμενο: Μαριλένα Ιωαννίδου
Φωτογραφία: Ντέμης Σιρανίδης
Αποθήκευση για αργότεραΧαρίστε στους αγαπημένους σας ξεχωριστές χριστουγεννιάτικες αναμνήσεις με υπέροχες συνταγές και γεύση από καλό κρασί από το Οινοποιείο Κυπερούντας.
Υλικά
- 400 γρ. ψημένα και καθαρισμένα κάστανα
- 200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
- 200 γρ. αμυγδαλωτό ή γλυκό αμυγδάλου
Για το σιρόπι βανίλιας
- 125 γρ. ζάχαρη
- 125 γρ. νερό
- 1/2 λοβό βανίλιας
Για επικάλυψη
- Τρούφα, κακάο ή κουβερτούρα
Συνδυάστε το με
Κουμανδαρία του Οινοποιείου Κυπερούντας
Διαδικασία
- Ετοιμάζουμε πρώτα το σιρόπι βανίλιας: Βράζουμε τα υλικά σε μέτρια φωτιά και σκεπασμένη κατσαρόλα για 3’. Προσθέτουμε τα κάστανα και Ψήνουμε για 5’ περίπου, ανακατεύοντας που και που, μέχρι να απορροφήσουν τα κάστανα το σιρόπι. Μεταφέρουμε αμέσως τα κάστανα σε γυάλα μίξερ και ζεστά όπως είναι, τα δουλεύουμε μαζί με την κουβερτούρα (ψιλοκομμένη) και το αμυγδαλωτό, επίσης κομμένο σε κομματάκια.
- Μεταφέρουμε σε βαθύ πιάτο και βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες τουλάχιστον. Πλάθουμε σε μπαλάκια και καλύπτουμε με τρούφα ή κακάο ή λιωμένη
κουβερτούρα.