
Μερακλίδικος μεζές με όλα τα χειμωνιάτικα καλούδια και με έναν συνδυασμό-έκπληξη: το χωριάτικο λουκάνικο με κάστανα και ρόδια!
Υλικά
- 150 γρ. χωριάτικο λουκάνικο με πράσο, σε μέτριες φέτες
- 2 κουτ. σούπας ψιλοκομμένα κρεμμύδια
- 1/2 πιπερίτσα τσίλι, πολύ ψιλοκομμένη
- 60 ml Ηλιαστό Σιάτιστας ή Μαυροδάφνη Πατρών
- 15-30 ml χυμός λεμονιού
- 60 γρ. κάστανα προβρασμένα, σπασμένα σε κομμάτια
- 2-3 κουτ. σούπας ψιλοκομμένος μαϊντανός
- ξύσμα από 1/2 λεμόνι
- 2 κουτ. σούπας σπόροι ροδιού
- 50 ml ελαιόλαδο
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
- Για την τηγανιά-αστραπή με λουκάνικο, ξεκινάμε και σε φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε σχετικά δυνατή φωτιά και τηγανίζουμε τις φέτες λουκάνικου για 4-5 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές.
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι και την πιπερίτσα τσίλι και σοτάρουμε μέχρι το κρεμμύδι να αρχίσει να ροδίζει.
- Σβήνουμε με το κρασί και τον χυμό λεμονιού και αφήνουμε το υγρό να κοχλάσει για 1-2 λεπτά, ώστε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
- Προσθέτουμε τα κάστανα, λίγο αλατοπίπερο και μαγειρεύουμε για 1 λεπτό, ίσα να γυαλίσουν και να ζεσταθούν.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά, μοιράζουμε αμέσως σε πιάτα και σκορπίζουμε σε κάθε μερίδα τον μαϊντανό, το ρόδι και το ξύσμα.