Στολίζουμε τη χειμωνιάτικη σαλάτα Waldorf, για να πάρει μέρος στο γιορτινό τραπέζι.
Υλικά
- 2 μήλα, κομμένα σε λεπτά σπιρτόξυλα
- 1/2 κουτ. γλυκού καστανή ζάχαρη χυμός από 1 λεμόνι
- 2 κλωνάρια σέλερι, σε λεπτές φέτες
- 50 γρ. ξανθές σταφίδες
- 50 γρ. καρυδόψιχα ή φουντούκια
- μερικά τρυφερά μαρουλόφυλλα
- 2 κουτ. σούπας αποξηραμένα κράνμπερις
- 8 απύρηνοι χουρμάδες, ψιλοκομμένοι
- 1 ξερό κρεμμύδι, σε λεπτές ροδέλες
- 100 γρ. καπνιστό χέλι, σε λεπτές φέτες
Για τη σάλτσα
- 50 γρ. κρέμα γάλακτος παγωμένη, χτυπημένη σε σαντιγί
- 30 γρ. αγελαδινό γιαούρτι, στραγγιστό
- 60 γρ. μαγιονέζα
- 1 κουτ. γλυκού μουστάρδα
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
- Για την σαλάτα Waldorf με γιορτινές πινελιές ξεκινάμε με την σάλτσα και ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και διατηρούμε στο ψυγείο.
- Συνεχίζουμε στην σαλάτα και βάζουμε τα μήλα σε μπολ, πασπαλίζουμε με την καστανή ζάχαρη και περιχύνουμε αμέσως με τον χυμό λεμονιού για να μη μαυρίσουν.
- Προσθέτουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε.
- Στρώνουμε τα φύλλα μαρουλιού σε μια ευρύχωρη σαλατιέρα και από πάνω αδειάζουμε το μείγμα της σαλάτας.
- Προσθέτουμε τη σάλτσα, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.