
Φωτογραφία: Χριστίνα Γεωργιάδου
Αποθήκευση για αργότεραΤο μαρινάρισμα σε πρόβειο γάλα είναι το μυστικό που κάνει αυτές τις χοιρινές πανσέτες να μείνουν εξαιρετικά τρυφερές και ζουμερές.
Nomade Et Sauvage
Υλικά
- 1 κιλό χοιρινές πανσέτες πάχους έως 1 εκ., χωρίς κόκαλο
- 1 λίτρο γάλα πρόβειο (ή καλής ποιότητας αγελαδινό, πλήρες)
- 2 κουτ. σούπας ξερό θυμάρι
- 2 κουτ. σούπας ξερό φασκόμηλο, τριμμένο
- 2 κουτ. σούπας ξερή ρίγανη, τριμμένη
- 2 κουτ. σούπας μπούκοβο
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
- Για να ετοιμάσουμε τις πανσέτες στη σχάρα μαριναρισμένες σε πρόβειο γάλα, ξεκινάμε και σε ευρύχωρο μπολ (ή σε ένα βαθύ ταψί) ανακατεύουμε το γάλα, τα μυρωδικά και το μπούκοβο.
- Προσθέτουμε τις πανσέτες και ανακατεύουμε καλά. Τις πιέζουμε να βυθιστούν στο γάλα και σκεπάζουμε το δοχείο με διάφανη μεμβράνη. Μαρινάρουμε στο ψυγείο για 6 ώρες.
- Πριν τις ψήσουμε, τις βγάζουμε από τη μαρινάδα, τις ταμπονάρουμε απαλά και τις αφήνουμε για 30 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου.
- Ετοιμάζουμε θράκα μέτρια προς δυνατή (η παλάμη μας να αντέχει περίπου 8 δευτερόλεπτα σε απόσταση 8-10 εκ. από τη σχάρα).
- Λαδώνουμε τη σχάρα και αραδιάζουμε εκεί τις πανσέτες, σε μονή στρώση.
- Τις ψήνουμε για 12-15 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ωραία και να μείνουν ζουμερές εσωτερικά. Τον ίδιο χρόνο χρειάζονται εάν τις ψήσουμε σε δυνατό, προθερμασμένο γκριλ, πάνω σε καλά λαδωμένη σχάρα (δεν ξεχνάμε να ακουμπήσουμε ένα ταψί κάτω από τη σχάρα, για να πέσουν τα υγρά του ψησίματος και να μη λερώσουμε τον φούρνο).