Κείμενο: Μαριλένα Ιωαννίδου
Φωτογραφία: Ντέμης Σιρανίδης
Αποθήκευση για αργότεραΤις πιο σημαντικές στιγμές τις συνοδεύουν ευτυχισμένα τραπέζια. Προσφέρετε στους καλεσμένους σας ευφάνταστες συνταγές φτιαγμένες με βούτυρο LURPAK.
Υλικά
- 250 γρ. βούτυρο LURPAK
- 500 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
- 300 γρ. αλεύρι φαρίνα
- 40 γρ. baking powder
- 150 γρ. ζάχαρη
- 50 γρ. μπράντι
- 110 γρ. ανθόνερο
- 2 αυγά
- βανίλια
- 300 γρ. αμύγδαλα, ξεφλουδισμένα
- 700 γρ. ζάχαρη άχνη (για το τελικό πασπάλισμα)
Διαδικασία
- Πρώτα καβουρδίζουμε τα αμύγδαλα σε μέτριο φούρνο για 10 λεπτά. Όταν κρυώσουν καλά, τα αλέθουμε ψιλά.
- Βάζουμε το σιμιγδάλι σε λεκάνη μίξερ. Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά, το προσθέτουμε στο σιμιγδάλι και ανακατεύουμε πολύ καλά. Ρίχνουμε στη συνέχεια τη ζάχαρη, το μπράντι, 70 γρ. ανθόνερο και τα αλεσμένα αμύγδαλα και ζυμώνουμε για 10 λεπτά σε μέτρια ταχύτητα. Προσθέτουμε το αλεύρι, το baking powder και το αυγό ελαφρά χτυπημένο με τη βανίλια. Ζυμώνουμε για 1 λεπτό ακόμα και ρίχνουμε τέλος το υπόλοιπο ανθόνερο (40 γρ.). Ζυμώνουμε καλά και πλάθουμε τους κουραμπιέδες. Βάζουμε σε ταψί που έχουμε καλύψει με λαδόκολλα και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο μέχρι να πάρουν ελαφρύ χρώμα.
- Μόλις κρυώσουν λίγο, τους πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη..