Μια συνταγή από αυτές που βάζεις το φαγητό στον φούρνο και ξενοιάζεις. Λίγη προσοχή χρειάζεται μόνο προς το τέλος για να φτιάξουμε την απλή σάλτσα του.
Υλικά
- 2 μπούτια από κατσικάκι (περίπου 1½ κιλό το καθένα), χωρίς κόκαλο, ανοιγμένα από τον κρεοπώλη για ρολό
- 3 κουτ. σούπας μέλι θυμαρίσιο
- 3 κουτ. σούπας μουστάρδα πικάντικη
- τα φύλλα από 3 κλωναράκια φρέσκο δεντρολίβανο ή 1 κουτ. σούπας ξερό, καλά κοπανισμένο
- 4 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες
- χυμός από 2 πορτοκάλια
- 200 ml λευκό, ξηρό κρασί
- 100 ml ελαιόλαδο
- 100 ml νερό
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε το κατσικάκι ρολό με σκόρδο και δεντρολίβανο στη γάστρα αρχικά προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
- Aπλώνουμε τα δύο κομμάτια, το ένα δίπλα στο άλλο, και αλείφουμε το καθένα με 1 κουτ. σούπας από το μέλι και 1 κουτ. σούπας από τη μουστάρδα.
- Αλατοπιπερώνουμε, μοιράζουμε στα κομμάτια τη μισή ποσότητα δεντρολίβανου και τυλίγουμε το καθένα σε σφιχτό ρολό. Δένουμε με σπάγκο μαγειρικής, σε πυκνά δεσίματα, και τα τακτοποιούμε σε γάστρα.
- Χτυπάμε στο μπλέντερ την υπόλοιπη μουστάρδα και το μέλι, το υπόλοιπο δεντρολίβανο, το σκόρδο, τον χυμό, το κρασί, το λάδι και το νερό και περιχύνουμε με το μείγμα τα ρολά.
- Σκεπάζουμε με το καπάκι και ψήνουμε για 1½ ώρα.
- Ξεφουρνίζουμε, αφήνουμε για 15 λεπτά τα ρολά να σταθούν και αφαιρούμε τους σπάγκους.
- Σερβίρουμε τα ρολά κομμένα σε φέτες, μαζί με τον ζωμό που έμεινε στη γάστρα. Αν θέλουμε ο ζωμός αυτός να έχει πιο πυκνή υφή, τον αδειάζουμε σε κατσαρολάκι και βράζουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να αποκτήσει την πυκνότητα που επιθυμούμε.