Κείμενο: Μαριλένα Ιωαννίδου
Φωτογραφία: Ντέμης Σιρανίδης
Αποθήκευση για αργότεραΧριστούγεννα χωρίς γλυκούς πειρασμούς δεν γίνεται! Πάντοτε όμως φτιαγμένοι με Αλεύρι Μιτσίδη, το αλεύρι που εμπιστευόμαστε.
Υλικά
Για τον χαλβά
- 400 γρ. ΣΙΜΙΓΔΑΛΙ ΧΟΝΔΡΟ ΜΙΤΣΙΔΗ
- 200 γρ. βούτυρο γάλακτος
- 100 γρ. αμύγδαλα, ξεφλουδισμένα
- 600 γρ. γάλα
- 300 γρ. ζάχαρη
Για τα μαριναρισμένα φρούτα
- 250 γρ. παστά φρούτα (χρυσόμηλα, φοινίκια, δαμάσκηνα, σύκα)
- 50 γρ. μπράντι
Διαδικασία
- Μαρινάρουμε πρώτα τα φρούτα με το μπράντι, αφού τα κόψουμε σε κομματάκια.
- Για να φτιάξουμε τον χαλβά, ζεσταίνουμε το γάλα μαζί με την ζάχαρη. Σε μια κατσαρόλα, λιώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε τα αμύγδαλα, αφού πρώτα τα κοπανίσουμε.
- Ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά και μόλις αρχίσουν να αλλάζουν χρώμα, ρίχνουμε το σιμιγδάλι.
- Συνεχίζουμε το ανακάτεμα για 5’ ακόμα. Προσθέτουμε το ζεστό γάλα και ανακατεύουμε μέχρι που ο χαλβάς να ξεκολλά από τα τοιχώματα της κατσαρόλας.
- Για να σερβίρουμε, είτε βάζουμε τον χαλβά σε φόρμα και όταν κρυώσει τον ξεφορμάρουμε ή τον βάζουμε σε πιατέλα κι αφού κρυώσει λίγο, τον ανακατεύουμε ελαφρά με πιρούνι. Σερβίρουμε με τα μαριναρισμένα φρούτα.