Κείμενο: Μαριλένα Ιωαννίδου
Φωτογραφία: Ντέμης Σιρανίδης
Αποθήκευση για αργότεραΧριστούγεννα χωρίς γλυκούς πειρασμούς δεν γίνεται! Πάντοτε όμως φτιαγμένοι με Αλεύρι Μιτσίδη, το αλεύρι που εμπιστευόμαστε.
Υλικά
- 300 γρ. ΑΛΕΥΡΙ ΟΛΙΚΗΣ ΑΛΕΣΗΣ ΜΙΤΣΙΔΗ
- 10 γρ. baking powder
- 10 γρ. σόδα
- 1 κοφτό κουταλάκι τσαγιού αλεσμένο ξηρό τζίντζερ
- 1/2 κουταλάκι τσαγιού κανέλα, αλεσμένη
- 1/4 κουταλάκι τσαγιού αστεροειδή γλυκάνισο, αλεσμένο
- 100 γρ. ηλιέλαιο
- 2 αυγά
- 240 γρ. μέλι
- 120 γρ. γάλα
Διαδικασία
- Σε μια λεκάνη κοσκινίζουμε το αλεύρι με το baking powder και τη σόδα. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε 120γρ ζεστό νερό και χτυπάμε με το χέρι ή μίξερ.
- Αδειάζουμε σε φόρμα καλυμμένη με λαδόκολλα (διαστάσεων 15 x 30) και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 40’. Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία, καλύπτουμε χαλαρά με ασημόχαρτο και ψήνουμε για 10’ ακόμα.