Δεν είναι δύσκολο να φτιάξετε μόνοι σας το σιρόπι ροδιού, με χυμό ώριμων, γλυκών ροδιών, βρασμένων με ζάχαρη. Το χειροποίητο είναι πιο ωραίο. Σε αυτό το κοτόπουλο είναι η λεπτομέρεια που κάνει τη διαφορά! Μπορείτε βέβαια να το χρησιμοποιήσετε με πολλούς ακόμα τρόπους: να το βάλετε στη βινεγκρέτ για μια σαλάτα, να δώσετε χρώμα και γεύση σε πιλάφια, σε κρέμες, παγωτά αλλά και κοκτέιλ.
Υλικά
- 1 μέτριο κοτόπουλο
- 3 σκελίδες σκόρδου καθαρισμένες
- 1 φύλλο δάφνης
- 1 κλωναράκι δεντρολίβανο
- 70 ml ελαιόλαδο
- 100 ml νερό
- 100 ml σιρόπι ροδιού
- αλάτι, πιπέρι
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε το γιορτινό κοτόπουλο, ξεκινάμε αλατοπιπερώνοντας το πουλερικό.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190°C. Βάζουμε στην κοιλιά του πουλερικού το σκόρδο, τη δάφνη και το δεντρολίβανο.
- Ρίχνουμε στο ταψί το νερό και ψήνουμε για 50 λεπτά. Ξεφουρνίζουμε για λίγο και αλείφουμε γενναιόδωρα το πουλερικό με το σιρόπι ροδιού.
- Συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 10 λεπτά, μέχρι το κοτόπουλο να αποκτήσει τραγανή, χρυσοκόκκινη κρούστα.