Κείμενο: Στέλιος Παρλιάρος
Φωτογραφία: Άλκης Καλούδης
Αποθήκευση για αργότεραΑλμυρά crackers, για να συνοδεύσουν το γιορτινό σας brunch και οχι μόνο!
Υλικά
260 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
260 γρ. μπλε τυρί
260 γρ. βούτυρο αγελάδας
2 αυγά
220 γρ. καρύδια, αλεσμένα σε σκόνη
Διαδικασία
Για τα crackers με μπλε τυρί και καρύδι, χτυπάμε στον κάδο του μίξερ, με το φτερό, το μπλε τυρί με το βούτυρο.
Μόλις μαλακώσει το μείγμα, προσθέτουμε το τριμμένο καρύδι και έπειτα ένα ένα τα αυγά, χτυπώντας καλά μετά από κάθε προσθήκη.
Σταματάμε το μίξερ, ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε πολύ καλά με μια ελαστική σπάτουλα σιλικόνης (μαρίζ). Αφήνουμε τη ζύμη για τα crackers στο ψυγείο τουλάχιστον για 2 ώρες, να ξεκουραστεί.
Αλευρώνουμε τον πάγκο εργασίας μας και ανοίγουμε τη ζύμη με τον πλάστη όσο μπορούμε πιο λεπτή και κόβουμε σε μικρά τετράγωνα κομμάτια με ένα μαχαίρι.
Μεταφέρουμε τα crackers σε λαμαρίνα στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί, τα τρυπάμε παντού με ένα πιρούνι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150°C, για 15-20 λεπτά.