Κείμενο: Μαριλένα Ιωαννίδου
Φωτογραφία: Ντέμης Σιρανίδης
Αποθήκευση για αργότεραΧαρίστε στους αγαπημένους σας ξεχωριστές χριστουγεννιάτικες αναμνήσεις με υπέροχες συνταγές και γεύση από καλό κρασί από το Οινοποιείο Κυπερούντας.
Υλικά
- 1 κιλό βοδινό, σε κύβους
- 50 γρ. ελαιόλαδο
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 30 γρ. αλεύρι
- 700 γρ. κόκκινο ξηρό κρασί
- Αλάτι και πιπέρι
- 1 φύλλο δάφνη
- 1/4 κουταλάκι τσαγιού θυμάρι
- Μερικά κλωνάρια μαϊντανό
- 1 κουταλάκι τσαγιού πάστα ντομάτας
- 100 γρ. bacon
- 1 κρεμμύδι
- 250 γρ. μανιτάρια
Συνδυάστε το με
Σκοπός ερυθρός ξηρός του Οινοποιείου Κυπερούντας
Διαδικασία
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε το κρέας κι αφήνουμε να κοκκινίσει ελαφρά σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε το σκόρδο (τριμμένο) και το αλεύρι, ανακατεύουμε και ρίχνουμε το κρασί, αλάτι, πιπέρι, τη δάφνη, το θυμάρι και μόνο τα κλωνάρια από τον μαϊντανό (βάζουμε σε μια άκρη της κατσαρόλας, έτσι ώστε να μπορέσουμε να τα αφαιρέσουμε εύκολα στη συνέχεια). Ψήνουμε σε χαμηλή φωτιά για μισή ώρα και ρίχνουμε την πάστα ντομάτας.
- Βάζουμε το bacon σε αντικολλητικό τηγάνι και ψήνουμε για λίγο. Προσθέτουμε το κρεμμύδι (ψιλοκομμένο) και τα μανιτάρια (κομμένα στα τέσσερα αν είναι μεγάλα). Ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά και όταν μαλακώσουν τα μανιτάρια, ρίχνουμε όλο το μείγμα στο κρέας.
- Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και συνεχίζουμε το ψήσιμο σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσει το κρέας.