Υλικά
300 γρ. (1 ½ φλιτζ. τσαγιού) ζάχαρη
65 γρ. (1/3 φλιτζ. τσαγιού) βούτυρο
150 ml (3/4 φλιτζ. τσαγιού) νερό
150 ml (3/4 φλιτζ. τσαγιού) γάλα
4 αυγά
100 γρ. Φρέσκια Μαγιά
875 γρ. (7 φλιτζ. τσαγιού) Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις
λίγο μαχλέπι
λίγη μαστίχα
Διαδικασία
Βάζουμε σε μία κατσαρόλα το νερό, το γάλα και τη ζάχαρη να ζεσταθούν αλλά όχι να βράσουν. Διαλύουμε τη Φρέσκια Μαγιά σε λίγο χλιαρό νερό και την προσθέτουμε στην κατσαρόλα με τα υπόλοιπα υγρά. Στο μπολ του μίξερ ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, προσθέτουμε και τα υγρά και τα ζυμώνουμε με τον γάντζο για 5 λεπτά περίπου, μέχρι να γίνουν μία ομοιόμορφη ζύμη που δεν κολλάει. Στην περίπτωση που κολλάει ελαφρώς, προσθέτουμε λίγο αλεύρι. Αφήνουμε τη ζύμη σκεπασμένη σε ζεστό μέρος να ξεκουραστεί για μισή ώρα περίπου μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο. Πλάθουμε τα τσουρεκάκια στο σχήμα της αρεσκείας μας. Αλείφουμε με αυγό και λίγο νερό και τα βάζουμε σκεπασμένα σε ζεστό μέρος μέχρι να διπλασιαστούν σε όγκο. Ψήνουμε σε μέτρια προθερμασμένο φούρνο στους 170 -180°C για 20 λεπτά περίπου.