Υλικά
- 1 συκωταριά αρνίσια, σε κομμάτια περίπου 4 εκ.
- 1 μεγάλο μαρούλι
- 4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
- χυμός από 1 - 2 λεμόνια
- 100 ml ελαιόλαδο
- 2 κιλά αμβρωνιές, καθαρισμένες (λεπτά, πικρούτσικα σπαράγγια - σε ορισμένες λαϊκές αγορές. Εναλλακτικά, βάζουμε κορφές σπαραγγιών, που κόβουμε κατά μήκος στη μέση)
- αλάτι, πιπέρι
Διαδικασία
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα σοτάρουμε στο λάδι σε δυνατή φωτιά τα κρεμμύδια με τη συκωταριά, ανακατεύοντας συχνά με κουτάλα μέχρι να αλλάξουν χρώμα. Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού, 200 ml νερό και αλατοπίπερο. Ανακατεύουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για περίπου 15 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς. Τότε προσθέτουμε τις αβρωνιές ή τα σπαράγγια, το μαρούλι και 250 ml νερό και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για περίπου 30 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά, να δέσει το φαγητό και να γίνει μια πηχτή σούπα. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε κατά το μαγείρεμα λίγο νερό επιπλέον.
Στο ποτήρι μας ένα ξηρό Μοσχάτο.