Κείμενο: Γαστρονόμος
Ένα πλήρες, χορταστικό γεύμα στο πι+φι! Αν έχουμε, μπορούμε να προσθέσουμε λίγο ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι στο τέλος.
Υλικά
- 1 φλιτζ. τσαγιού ρύζι, προτιμότερο μπασμάτι
- 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 2 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικό
- 4 φέτες ζαμπόν, κομμένες σε μικρά κυβάκια
- 6 λιαστές ντομάτες, προτιμότερο διατηρημένες σε λάδι, ψιλοκομμένες
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το ρύζι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και το σουρώνουμε. Το περιχύνουμε με κρύο νερό και το αφήνουμε να κρυώσει.
Παράλληλα, σε αντικολλητικό τηγάνι, σε δυνατή φωτιά, βάζουμε 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο και κουνάμε το τηγάνι κυκλικά, για να πάει παντού. Ρίχνουμε τα αυγά χτυπημένα και ανακινούμε το τηγάνι ώστε τα αυγά να καλύψουν όλο τον πάτο. Οταν η ομελέτα πήξει και είναι έτοιμη, τη βγάζουμε σε μια επιφάνεια κοπής και την κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Στο ίδιο τηγάνι βάζουμε 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις φέτες ζαμπόν και τις λιαστές ντομάτες, για 1 λεπτό ανακατεύοντας. Προσθέτουμε το ρύζι και το αυγό, σοτάρουμε ανακατεύοντας για 1/2 λεπτό, αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε.
Συμβουλή: Προτιμάμε λιαστές ντομάτες διατηρημένες σε λάδι, γιατί είναι πιο μαλακές και κόβονται πιο εύκολα.