Επιμέλεια: Γαστρονόμος
Αρωματικό ρύζι με φρέσκα μυρωδικά. Είναι ελαφρύ, πεντανόστιμο και έτοιμο σε μόλις 15 λεπτά.
Υλικά
- 2 φλιτζ. τσαγιού ρύζι μπασμάτι
- 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα (το λευκό και το τρυφερό πράσινο μέρος)
- 1/2 ματσάκι φρέσκος κόλιανδρος ή μαϊντανός (τα φύλλα), ψιλοκομμένος
- αλάτι, πιπέρι
Διαδικασία
Βράζουμε σε μπόλικο αλατισμένο νερό το ρύζι, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Οταν είναι έτοιμο, το σουρώνουμε.
Στην ίδια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια σε μέτρια φωτιά, μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε το ρύζι, αλάτι, πιπέρι και τον κόλιανδρο (ή μαϊντανό). Ανακατεύουμε για 3 - 4 λεπτά και σερβίρουμε.
Συνοδεύουμε με: καπνιστή πέστροφα ή άλλο καπνιστό ψάρι της αρεσκείας μας.