Κείμενο: Αστέριος Κουστούδης
Φωτογραφία: Άκης Ορφανίδης
Αποθήκευση για αργότεραΦίνο, ελαφρύ και αρωματικό αυτό το πανεύκολο φαγητό
Υλικά
- 200 γρ. καστανό ρύζι, κατά προτίμηση του 10λεπτου
- 400 γρ. φιλέτο από στήθος κοτόπουλου, κομμένο σε φέτες πάχους 2 εκ.
- 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι, σε ψιλά καρέ
- 1 μέτριο καρότο, σε λεπτές φέτες το λευκό και τρυφερό πράσινο μέρος από 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, σε λεπτές ροδέλες
- 1 κουτ. σούπας φύλλα μαϊντανού, ψιλοκομμένα
- 5-6 φυλλαράκια δυόσμου
- 250 ml γάλα καρύδας
- 200 ml λευκό ξηρό κρασί
- 80 ml ελαιόλαδο
- 1 κουτ. γλυκού τζίντζερ, σε σκόνη
- 1/2 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά αλάτι
Διαδικασία
Βράζουμε το ρύζι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Παράλληλα, σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κοτόπουλο με το ξερό κρεμμύδι και το καρότο για περίπου 3-4 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. Πασπαλίζουμε με αλάτι, την πάπρικα και το τζίντζερ, ανακατεύουμε απαλά και ρίχνουμε το κρασί. Αφήνουμε 2-3 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε το βρασμένο ρύζι, το γάλα καρύδας, το φρέσκο κρεμμυδάκι και ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά, να αναμειχθούν και να σκορπιστούν ομοιόμορφα τα υλικά. Αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε τον μαϊντανό και τον δυόσμο και σερβίρουμε.
Στο ποτήρι μας το λευκό κρασί που χρησιμοποιήσαμε και στο μαγείρεμα.