Φωτογραφία: Θεοδόσης Γεωργιάδης
Αποθήκευση για αργότεραΜια υπέροχα δροσιστική σπιτική λεμονάδα με φραουλένια γεύση, που μπορείτε να σερβίρετε είτε με παγάκια είτε με τριμμένο πάγο.
Κυριακή Δασύρα
Υλικά
6 κούπες νερό
1 κούπα ζάχαρη λευκή, κρυσταλλική
600 γρ. φράουλες, καθαρισμένες, σε φέτες
1 1⁄2 κούπα φρεσκοστυμμένος χυμός λεμονιού
τριμμένος πάγος ή παγάκια
Διαδικασία
Σε μια μέτρια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το νερό με τη ζάχαρη σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το ελαφρύ αυτό σιρόπι να κρυώσει εντελώς.
Χτυπάμε στον πολυκόφτη τις φράουλες με τον χυμό λεμονιού και 3 κούπες από το (κρύο) σιρόπι μέχρι να γίνουν λείος πολτός.
Τον αδειάζουμε σε μεγάλη κανάτα, προσθέτουμε το υπόλοιπο σιρόπι και ανακατεύουμε.
Σκεπάζουμε την κανάτα και τη βάζουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες.
Μοιράζουμε σε ποτήρια, συμπληρώνουμε με τριμμένο πάγο ή παγάκια και, αν θέλουμε, διακοσμούμε με φρέσκες φράουλες.