Κείμενο: Μαριλένα Ιωαννίδου
Φωτογραφία: Ντέμης Σιρανίδης
Αποθήκευση για αργότεραΗ θάλασσα στο πιάτο σας μέσα από τέσσερις ευφάνταστες συνταγές.
Υλικά
- 8 μαριναρισμένα φιλέτα τσιπούρας, από τις ψαραγορές BLUE ISLAND
- 40 γρ. ελαιόλαδο
- 150 γρ. φρέσκο χυμό πορτοκάλι
Για το ταμπουλέ:
- 100 γρ. πουργούρι
- 200 γρ. φρέσκο κόλιαντρο (καθαρισμένο)
- 50 γρ. φρέσκα κρεμμυδάκια
- 2 ώριμους λωτούς
- 30 γρ. ελαιόλαδο
- 50 γρ. φρέσκο χυμό πορτοκάλι
- Θαλασσινό αλάτι
Διαδικασία
- Ετοιμάζουμε πρώτα το ταμπουλέ: βάζουμε το πουργούρι σε μπολ μαζί με 200 γραμμάρια νερό (σε θερμοκρασία δωματίου) και λίγο αλάτι. Ανακατεύουμε και καλύπτουμε με πλαστική μεμβράνη. Αφήνουμε για τουλάχιστον 2 ώρες.
- Ψιλοκόβουμε τον φρέσκο κόλιαντρο, τα κρεμμυδάκια και τους λωτούς και τα βάζουμε σε σαλατιέρα μαζί με το πουργούρι. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τον χυμό και λίγο αλάτι, ανακατεύουμε καλά, καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να σερβίρουμε.
- Αλείφουμε ένα μεγάλο κομμάτι λαδόκολλα με το ελαιόλαδο και τοποθετούμε τα φιλέτα τσιπούρας πάνω σε αυτήν. Ψήνουμε σε θερμο-γκρίλ και μέτρια θερμοκρασία για 6 μόνο λεπτά.
- Σερβίρουμε αμέσως, μαζί με τη σαλάτα που ετοιμάσαμε.