
Κείμενο: Μαριλένα Ιωαννίδου
Φωτογραφία: Νέαρχος Παναγιώτου
Αποθήκευση για αργότεραΑναλόγως διάθεσης και περίστασης απολαβάνουμε γαρίδες σουβλάκι, crumble με σολομό, λαβράκι ή τσιπούρα φιλέτο. Κάθε μέρα έχουμε μια διαφορετική αφορμή για επίσκεψη στις ψαραγορές BLUE ISLAND
Υλικά
- 1 κιλό φρέσκο φιλέτο λαβράκι από τις ψαραγορές BLUE ISLAND
- Λίγο ελαιόλαδο για το ψήσιμο
- Μερικές ντομάτες για γαρνιτούρα
Για την κρούστα
- 150γρ. αμύγδαλα ξεφλουδισμένα και αλεσμένα ψιλά (ή αλεύρι αμυγδάλου)
- 40γρ. ψωμί, τριμμένο
- 70γρ. λιαστές ντομάτες (σε ελαιόλαδο, στραγγισμένες)
- Φρέσκια ρίγανη
- 30γρ. ελαιόλαδο
- Θαλασσινό αλάτι
- Μαύρο πιπέρι
Διαδικασία
Ετοιμάζουμε πρώτα την κρούστα: ψιλοκόβουμε τις λιαστές ντομάτες και την φρέσκια ρίγανη και ανακατεύουμε μαζί με τα αμύγδαλα, το ψωμί, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.
Καλύπτουμε ένα ταψί με λαδόκολλα και αλείβουμε με λίγο ελαιόλαδο. Τοποθετούμε τα φιλέτα λαβράκι στη λαδόκολλα, τα λαδώνουμε ελαφρά και καλύπτουμε με το μείγμα της κρούστας.
Μοιράζουμε τις ντομάτες στη μέση, τις βάζουμε και αυτές στο ταψί μαζί με λίγο από το μείγμα της κρούστας. Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για
20 λεπτά, αν τα φιλέτα είναι μεγάλα (μικρότερα φιλέτα θα χρειαστούν λιγότερη ώρα).