Κείμενο: Tina Webb
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος
Αποθήκευση για αργότεραΣε ελάχιστα λεπτά, απολαμβάνουμε ένα γευστικό πιάτο, με λίγες θερμίδες.
Υλικά
- 2 μεσαίου μεγέθους φιλέτα γλώσσας
- 2 φύλλα δάφνης
- 1 κομμάτι φλούδα λεµονιού
- 3 κουτ. σούπας φύλλα οποιουδήποτε φρέσκου μυρωδικού έχουµε (π.χ. κόλιανδρου ή άνηθου ή µαϊντανού, ή µείγµα αυτών)
- 2 κουτ. γλυκού µουστάρδα, της αρεσκείας µας
- 1 κουτ. σούπας ξίδι
- 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Σε µια κατσαρόλα βαθιά και όχι ιδιαίτερα φαρδιά βάζουμε νερό, τα φύλλα δάφνης και τη φλούδα λεµονιού και στερεώνουµε πάνω της ένα τρυπητό (ανοξείδωτο ή από σιλικόνη), φροντίζοντας η στάθµη του νερού να είναι κάτω από τη βάση του τρυπητού. Όταν αρχίσει το νερό να βράζει, βάζουµε µέσα στο σουρωτήρι τα φιλέτα γλώσσας και σκεπάζουµε την κατσαρόλα µε το καπάκι της. Αν το καλάθι έχει εγκοπές ή χερούλια, που εµποδίζουν το καπάκι να εφαρµόσει, σφραγίζουµε πολύ καλά µε διάφανη µεµβράνη γύρω-γύρω. Ατµίζουµε το ψάρι για 4 - 5 λεπτά. Εναλλακτικά, αν έχουµε ατµοµάγειρα, ακολουθούµε τις οδηγίες του κατασκευαστή. Παράλληλα, βάζουµε στο µούλτι ή στο µπλέντερ τα μυρωδικά, τη µουστάρδα, το ξίδι, το ελαιόλαδο και αλατοπίπερο και τα χτυπάµε καλά µέχρι να οµογενοποιηθούν. Ρυθµίζουµε την πυκνότητα της σάλτσας και, αν χρειάζεται, προσθέτουµε 1 - 2 κουτ. σούπας νερό. Σερβίρουµε τα φιλέτα γλώσσας και περιχύνουµε µε τη σάλτσα.
Συνοδεύουμε με: Φρέσκια πράσινη σαλάτα ή πατάτες (βραστές ή ατµού).