- Λευκή ποικιλία από την κοιλάδα του ποταμού Ροδανού στη Γαλλία.
- Για πολλά χρόνια θεωρούνταν «δευτερεύουσα» και χρησιμοποιούνταν κυρίως για να συμπληρώνει χαρμάνια πολυποικιλιακών ετικετών. Σήμερα είναι περιζήτητη, καθώς ο φίνος, εξωτικός φρουτώδης αρωματικός χαρακτήρας της δίνει κρασιά ιδιαίτερα και αναγνωρίσιμα.
- Το Viognier αγαπά πολύ το δρύινο βαρέλι, η παραμονή στο οποίο του χαρίζει όμορφα αρώματα καβουρδισμένων ξηρών καρπών και πικάντικη επίγευση. Πλέον συναντάμε ποιοτικές ετικέτες του σε όλο τον κόσμο, τόσο στη φρέσκια, όσο και στη βαρελάτη εκδοχή του.
- Αξίζει να σημειωθεί ότι στην Αυστραλία αυτή η ποικιλία συμμετέχει (σε πολύ μικρή ποσότητα) σε χαρμάνι με Syrah, συμβάλλοντας στη χρωματική και αρωματική σταθεροποίηση της επίσης σημαντικής ερυθρής ποικιλίας.
- Συνδυάζεται με ψητά θαλασσινά καθώς και με πλούσια χειμωνιάτικα πιάτα λευκού κρέατος με κρεμώδεις σάλτσες.
Διαβάστε περισσότερα στο www.oinoxoos.net