- Η δεύτερη τη τάξει ερυθρή ποικιλία του Μπορντό διακρίνεται για την ευγένεια και τη βελούδινη αίσθησή της.
- Φίνα αρώματα δαμάσκηνου και φρούτων του δάσους, στρογγυλές τανίνες και γλυκιά επίγευση συνθέτουν το προφίλ της, που μας δίνει ένα φιλικό και ευκολόπιοτο κρασί για όλες τις ώρες.
- Όσοι, βέβαια, θεωρούν το Merlot μια απλή και εύκολη ποικιλία καλά θα κάνουν να το ξανασκεφτούν, αναλογιζόμενοι ότι από αυτό παράγονται ορισμένα από τα σπανιότερα και ακριβότερα κρασιά της Γαλλίας και του κόσμου (βλ. Château Petrus, Château Cheval Blanc, Château Le Pin). Πάντως, συχνά συνδυάζεται με το Cabernet Sauvignon (αποτελώντας τον βασικό πυρήνα του χαρμανιού Bordeaux Blend), σε ετικέτες που βασίζονται στον ιδανικό συνδυασμό ισχύος και φινέτσας.
- Είναι επίσης ιδιαίτερα διαδεδομένο σε όλο τον παλαιό και νέο οινικό κόσμο, με ιδιαίτερα επιτυχημένα (και ακριβά) δείγματα γραφής στις παραλιακές περιοχές της Τοσκάνης καθώς και στην Αυστραλία.
- Συνδυάζεται με «εύκολα» κόκκινα κρέατα, όπως το χοιρινό, μαγειρεμένο με κάθε τρόπο (σχάρα, φούρνος, κατσαρόλα).
Διαβάστε περισσότερα στο www.oinoxoos.net