Διαδικασία
Ginger tini
- 4 cl amaretto
- 2cl σιρόπι ζάχαρης (½ φλιτζάνι νερό +1 φλιτζάνι ζάχαρη, να πάρουν δύο βράσεις και τα φυλάτε σε μπουκάλι στο ψυγείο)
- 2cl φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού
- Μια φετούλα φρέσκο τζίντζερ
Χτυπήστε όλα τα υλικά με πάγο στο σέηκερ και σουρώστε σε ποτήρι του μαρτίνι. Προσθέστε μια φρέσκια φετούλα τζίντζερ.
Amaretto sour
- 1 μεγάλο σφηνάκι amaretto
- ½ φρεσκοστυμμένο λεμόνι
- 1 κερασάκι μαρασκίνο
- Επιπλέον χυμό λεμονιού και λεπτή, κρυσταλλική ζάχαρη
Βουτήξτε τα χείλη ενός χαμηλού ποτηριού (tumbler) στον χυμό λεμονιού και στη συνέχεια βάλτε το σε ένα πιατάκι με την ζάχαρη να ζαχαρωθεί καλά και να φαίνεται «παγωμένο». Χτυπήστε το amaretto με το χυμό του ½ λεμονιού στο σέηκερ με πάγο και σερβίρετε με μεγάλα σκληρά παγάκια και το κερασάκι.
Disarita
- 2 cl Amaretto di Saronno
- 4 cl τεκίλα
- 6 cl margarita mix (θα το βρείτε έτοιμο σε μπουκάλια σε καλά σούπερ μάρκετ, deli, κάβες)
Χτυπήστε όλα τα υλικά με πάγο στο σέηκερ και σερβίρετε σε ποτήρια Μαργαρίτας –μεγάλα του μαρτίνι- αν θέλετε, και με τριμμένο πάγο.
Διαβάστε περισσότερα στο www.oinoxoos.net