Συνταγή: Άννα Ναθαναηλίδου
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος
Αποθήκευση για αργότεραΛαχταριστό σοκολατένιο κέικ που θα μας συνοδεύσει στα πρωτοβρόχια.
Υλικά
- 400 γρ. ζάχαρη
- 220 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 4 αυγά μέτρια
- 120 ml νερό
- 500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 3 κουτ. σούπας κακάο, σε σκόνη
- 1/2 κουτ. γλυκού μείγμα από κανέλα, μοσχοκάρυδο και γαρίφαλο, όλα σε σκόνη
- 3 μήλα της αρεσκείας μας, καθαρισμένα, σε κύβους
- 125 γρ. κουβερτούρα, κομμένη σε χοντρά κομμάτια
- λίγο βούτυρο + λίγο αλεύρι για τη φόρμα
Διαδικασία
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C. Χτυπάμε στο μίξερ με το φτερό σε μέτρια ταχύτητα το βούτυρο με τη ζάχαρη για περίπου 5 - 6 λεπτά, να γίνουν κρέμα. Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά.
Χτυπάμε για 1 λεπτό και ρίχνουμε το νερό, το αλεύρι με το κακάο και τα μπαχαρικά. Σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε τα μήλα και τη σοκολάτα. Ανακατεύουμε με σπάτουλα. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια μέτρια φόρμα κέικ, ρίχνουμε το μείγμα και ψήνουμε για περίπου 60 - 70 λεπτά στις αντιστάσεις. Δοκιμάζουμε αν έγινε με το κόλπο με το μαχαίρι.