Κείμενο: Άννα Ναθαναηλίδου
Φωτογραφία: Πέτρος Ανδριανόπουλος
Αποθήκευση για αργότεραΕκτός από μπάρες, μια ωραία ιδέα γι’ αυτήν τη συνταγή είναι να πλάσουμε το μείγμα σε τρουφάκια και να τα προσφέρουμε ως κέρασμα.
Υλικά
1 κούπα φυστικοβούτυρο
1/2 κούπα βούτυρο
1/2 κούπα μέλι
2 κουβερτούρες, ψιλοκομμένες
2 κούπες βρώμη
1/2 κούπα καρύδα αποξηραμένη, ψιλοτριμμένη (ινδοκάρυδο)
Διαδικασία
Για να φτιάξουμε σοκολατένιες μπάρες με φυστικοβούτυρο και καρύδα, αρχικά λιώνουμε σε μπεν μαρί το φυστικοβούτυρο, το βούτυρο και το μέλι, ανακατεύοντας με μια σπάτουλα.
Αποσύρουμε από τη φωτιά.
Προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες κουβερτούρες και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν.
Στη συνέχεια ενσωματώνουμε τη βρώμη και το ινδοκάρυδο.
Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μικρό ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
Το ισιώνουμε, το καλύπτουμε με μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.
Στα μισά του χρόνου, όταν αρχίσει να πήζει, το βγάζουμε και το κόβουμε σε μπάρες μεγέθους της αρεσκείας μας.
Ξαναβάζουμε το μείγμα σκεπασμένο στο ψυγείο μέχρι να σταθεροποιηθεί εντελώς.
Μετά, χωρίζουμε τα κομμάτια και τα τυλίγουμε, τις σοκολατένιες μπάρες με φυστικοβούτυρο και καρύδα, με μεμβράνη.
Διατηρούνται στο ψυγείο για περίπου 1 εβδομάδα.