
Φωτογραφία: Θεοδόσης Γεωργιάδης
Αποθήκευση για αργότεραΕίναι μια πολύ εύκολη συνταγή για ωραία, αφράτα μπισκότα με κομμάτια σοκολάτας και ζαχαρούχο γάλα που λατρεύουν μικροί και μεγάλοι.
Ελπίδα Κορινθίου
Υλικά
250 γρ. μαργαρίνη (όχι τύπου soft)
1/4 κούπας ζάχαρη
1/2 κουτί ζαχαρούχο γάλα
2½ κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, κοσκινισμένο
120 γρ. σταγόνες σοκολάτας
120 γρ. σταγόνες λευκής σοκολάτας
Μυστικά
Η δόση είναι μεγάλη και βγάζει γύρω στα 40 μπισκότα. Μπορείτε να τα καταψύξετε, αφού τα σχηματίσετε, και να
τα ψήσετε κατευθείαν από την κατάψυξη.
Διαδικασία
Για τα μπισκότα με ζαχαρούχο γάλα, προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
Καλύπτουμε με αντικολλητικό χαρτί δύο-τρία ταψιά.
Χτυπάμε στο μίξερ τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη και το ζαχαρούχο γάλα μέχρι να γίνει ένα μείγμα ανάλαφρο και κρεμώδες.
Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα.
Προσθέτουμε τις σταγόνες σοκολάτας (και τα δύο είδη) και ανακατεύουμε ξανά.
Παίρνουμε μεγάλες κουταλιές από το μείγμα, τις πλάθουμε σε μπάλες και τις βάζουμε στις λαμαρίνες, τη μία δίπλα στην άλλη σε σειρές, αφήνοντας απόσταση ανάμεσά τους. Αν το μείγμα παραείναι μαλακό και δεν πλάθεται, βγάζουμε απλώς κουταλιές και τις ακουμπάμε στις λαμαρίνες.
Με ένα πιρούνι πιέζουμε τα μπισκότα ελαφρώς από πάνω.
Ψήνουμε για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να πάρουν ένα ξανθό χρώμα.
Ξεφουρνίζουμε, αφήνουμε τα μπισκότα να κρυώσουν πάνω στις λαμαρίνες για 5 λεπτά και έπειτα τα τοποθετούμε πάνω σε σχάρα και αφήνουμε να κρυώσουν καλά.