Φωτογραφία: Πέτρος Ανδριανόπουλος
Αποθήκευση για αργότεραΥλικά
- 1 φύλλο σφολιάτας, έτοιμο
- 1 κουτ. σούπας μαργαρίνη, λιωμένη
- 6 κουτ. σούπας ζάχαρη
- 1 κουτ. γλυκού κανέλα
- 1 κρόκος αραιωμένος με 3 κουτ. σούπας νερό (προαιρετικά)
Διαδικασία
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C, στον αέρα, και καλύπτουμε ένα ταψί με λαδόκολλα. Το αφήνουμε για λίγο στην άκρη μέχρι να ετοιμάσουμε τα σφολιατάκια.
Ανοίγουμε προσεκτικά το φύλλο με έναν πλάστη ώστε να μεγαλώσει και να λεπτύνει. Το αλείφουμε παντού με τη μαργαρίνη, χρησιμοποιώντας ένα πινέλο. Αναμειγνύουμε τη ζάχαρη με την κανέλα και πασπαλίζουμε με τη μισή ποσότητα όλη την επιφάνεια του φύλλου. Διπλώνουμε το φύλλο στη μέση και το αλείφουμε με τον κρόκο (αν θέλουμε).
Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο μείγμα ζάχαρης-κανέλας. Κόβουμε το φύλλο σε λωρίδες πάχους περίπου 1 εκ. Μερικές λωρίδες τις αφήνουμε ίσιες, ενώ άλλες τις στρίβουμε. Τις αραδιάζουμε όλες στο ταψί με τη λαδόκολλα και τις ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά.