Συνταγή: Άννα Ναθαναηλίδου
Φωτογραφία: Πέτρος Αδριανόπουλος
Αποθήκευση για αργότεραΥλικά
- 150 γρ. βρώμη
- 300 γρ. κουβερτούρα, τεμαχισμένη
- 1 κουτ. γλυκού σπορέλαιο
- 100 γρ. γλυκό του κουταλιού της αρεσκείας μας, μόνο τα φρούτα, στεγνωμένα από το σιρόπι τους και ψιλοκομμένα
Διαδικασία
Καβουρδίζουμε τη βρώμη σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, για 8 – 10 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς με μία κουτάλα προκειμένου να μην αρπάξει.
Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και το αφήνουμε στην άκρη για 5 λεπτά να κρυώσει η βρώμη. Λιώνουμε την κουβερτούρα με το σπορέλαιο σε μπεν μαρί ή στα μικροκύματα.
Αποσύρουμε τη σοκολάτα από το μπεν μαρί και την ανακατεύουμε μέχρι να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Προσθέτουμε τη βρώμη και το γλυκό του κουταλιού, ανακατεύοντας καλά.
Ντύνουμε με λαδόκολλα το εσωτερικό ενός ταψιού και αδειάζουμε μέσα το μείγμα. Το ισιώνουμε με μια σπάτουλα ή με το πίσω μέρος ενός κουταλιού ώστε να είναι παντού ισόπαχο και το αφήνουμε να σταθεί για περίπου 1 ώρα.
Κόβουμε με ένα μαχαίρι το μείγμα σε μπάρες και τις αφήνουμε να στεγνώσουν. Τις αποθηκεύουμε σε πλαστικό δοχείο, όπου διατηρούνται για 4 - 5 μέρες.
Μυστικό: Αν και μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε όποιο γλυκό του κουταλιού θέλουμε, προτείνουμε ως πιο ταιριαστές επιλογές τα εσπεριδοειδή: πορτοκάλι, νεράντζι, περγαμόντο, κ.ά.