Υλικά
- 1½ φλιτζ. τσαγιού νιφάδες βρόμης
- 1 φλιτζ. τσαγιού ωμά αμύγδαλα με τη φλούδα τους, χοντροκομμένα
- 1 φλιτζ. τσαγιού ωμά καρύδια, τριμμένα στον πολυκόφτη
- 1½ φλιτζ. τσαγιού ξεροί χουρμάδες, χωρίς κουκούτσι, ψιλοκομμένοι
- 3/4 φλιτζ. τσαγιού (40 γρ.) κακάο
- 60 γρ. βούτυρο αγελάδος
- 80 γρ. μέλι θυμαρίσιο
Διαδικασία
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 150° C. Aπλώνουμε τη βρόμη και τα αμύγδαλα σε ένα ταψί και τα καβουρδίζουμε για 15 λεπτά. Πολτοποιούμε τους χουρμάδες στον πολυκόφτη που διαθέτουμε και τους ανακατεύουμε με τα καρύδια, τη βρόμη και τα αμύγδαλα.
Ζεσταίνουμε το μέλι με το βούτυρο μέχρι να λιώσουν και τα ανακατεύουμε με τα υπόλοιπα υλικά. Καλύπτουμε με λαδόκολλα ένα ρηχό ταψί και αδειάζουμε το μείγμα. Το ανοίγουμε με τα χέρια σε ένα ισόπαχο παραλληλόγραμμο 20 x 30 εκ. Βάζουμε στην κατάψυξη για περίπου 2 ώρες, μέχρι να σφίξει. Κόβουμε σε κομμάτια και διατηρούμε στο ψυγείο.