Συνταγή: Άννα Ναθαναηλίδου
Υλικά
- 200 γρ. νιφάδες βρόμης (κουάκερ)
- 150 γρ. διάφορα ξερά φρούτα (βερίκοκα, σύκα, δαμάσκηνα), χωρίς κουκούτσι, ψιλοκομμένα
- 50 γρ. αμύγδαλα ανάλατα, με τη φλούδα, χοντροαλεσμένα
- 100 γρ. ταχίνι
- 100 γρ. μέλι θυμαρίσιο
Διαδικασία
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 150° C. Aπλώνουμε τη βρόμη και τα αμύγδαλα σε ένα μικρό ταψί και καβουρδίζουμε για 15 λεπτά. Αδειάζουμε σε μπολ και τα ανακατεύουμε με τα υπόλοιπα υλικά. Καλύπτουμε με λαδόκολλα ένα ρηχό ταψί και αδειάζουμε το μείγμα. Το ανοίγουμε με τα χέρια σε ένα ισόπαχο παραλληλόγραμμο 20x30 εκ. Κόβουμε σε κομμάτια και το διατηρούμε στο ψυγείο.