Φωτογραφία: Melanie Jenkin
Αποθήκευση για αργότεραΑυτά τα μάφιν με μπανάνα και ινδοκάρυδο είναι το τέλειο κέρασμα για δίαιτα, γιατί έχουν μικρό μέγεθος, που ορίζει πόσο ακριβώς θα φάμε, και γίνονται με λιγότερα λιπαρά και ζάχαρη.
Rebecca Heslo
Υλικά
100 γρ. μαργαρίνη soft (δηλαδή αυτή που πωλείται σε κεσεδάκι, όχι σε χαρτί), light
1/2 κούπα ζάχαρη
1 κ.γ. εσάνς βανίλιας (σε μεγάλα σούπερ μάρκετ) ή 1 κάψουλα βανιλίνης
1 αυγό, ελαφρώς χτυπημένο
1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 κούπα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του ή μείγμα αλεύρων χωρίς γλουτένη
1 κούπα πολτοποιημένες μπανάνες
1/3 κούπας ινδοκάρυδο, τριμμένο
1 κούπα κατεψυγμένα φρούτα του δάσους (μπορούμε και να τα παραλείψουμε)
Μυστικά
Θα χρειαστούμε μια ενιαία φόρμα για μάφιν με 12 θέσεις. Κυκλοφορούν μεταλλικές, αλλά και σιλικόνης. Οι πρώτες θα πρέπει να επενδυθούν με καραμελόχαρτα για ψήσιμο, που βρίσκουμε στο σούπερ μάρκετ, ενώ οι φόρμες σιλικόνης δεν χρειάζονται τίποτε (ρίχνουμε απευθείας μέσα το μείγμα). υπάρχουν επίσης ατομικές φορμίτσες από σιλικόνη - ή από χαρτί ή αλουμίνιο (μιας χρήσης). Θα χρειαστούμε αυτές που προορίζονται για μίνι μάφιν.
Όλα τα μάφιν μπορούν να παραμείνουν στην κατάψυξη, αφού ψηθούν, για περίπου ένα μήνα, αρκεί να μην τα έχουμε γλασάρει.
Διαδικασία
Για να φτιάξουμε τα μάφιν με μπανάνα και ινδοκάρυδο, ξεκινάμε προθερμαίνοντας τον φούρνο στους 180° C.
Χτυπάμε στο μίξερ τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν, προσθέτουμε ένα-ένα τα υπόλοιπα υλικά και, μόλις αναμειχθούν καλά, σταματάμε το μίξερ. Προσθέτουμε τα φρούτα του δάσους και ανακατεύουμε με μια κουτάλα.
Μοιράζουμε το μείγμα σε 12 θήκες για μάφιν και ψήνουμε για 20 - 25 λεπτά μέχρι να ροδίσουν στην επιφάνεια. Αφήνουμε τα μάφιν να κρυώσουν.
Τα αποθηκεύουμε σε ένα δοχείο που κλείνει αεροστεγώς ή σε σακούλα τροφίμων. Διατηρούνται φρέσκα για 2 ημέρες.