Κείμενο: Γαστρονόμος
Εύκολα μάφιν με μήλο, μπανάνα και σοκολάτα, ένας εθιστικός συνδυασμός γεύσεων που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι.
Υλικά
260 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
70 γρ. ζάχαρη
1 αυγό
200 ml φρέσκο γάλα
100 ml ελαιόλαδο απαλό
1 μπανάνα ώριμη, λιωμένη με το πιρούνι
1 μεγάλο μήλο κόκκινο, τριμμένο στη χοντρή πλευρά του τρίφτη
125 γρ. σοκολάτα σε σταγόνες
Διαδικασία
Για να φτιάξουμε τα μάφιν με μήλο, μπανάνα και σοκολάτα, προθερμαίνουμε καλά τον φούρνο στους 180°C.
Ανακατεύουμε όλα μαζί τα υλικά, εκτός από την κουβερτούρα, μέχρι να ομογενοποιηθούν. Δεν χρειάζεται πολλή επιμονή στο ανακάτεμα.
Προσθέτουμε τις σταγόνες σοκολάτας, ανακατεύοντας ώστε να πάνε παντού.
Μοιράζουμε το μείγμα σε θήκες για μάφιν ή κάπκεϊκ, κατάλληλες για ψήσιμο.
Ψήνουμε για 30-40 λεπτά.
Δοκιμάζουμε αν έχουν ψηθεί, τρυπώντας τα με ένα καλαμάκι. Αν δεν έχει υπολείμματα νωπής ζύμης, είναι έτοιμα, αλλιώς ψήνουμε για λίγα λεπτά ακόμα.
Αφήνουμε τα μάφιν να κρυώσουν και ξεφορμάρουμε.
Διατηρούμε τα μάφιν με μήλο, μπανάνα και σοκολάτα σε δοχείο τροφίμων, καλά κλεισμένο.