Συνταγή: Μαρία Αργύρη
Φωτογραφία: Πέτρος Ανδριανόπουλος
Αποθήκευση για αργότεραΙδανικά, η φρουτοσαλάτα συνοδεύεται με λίγο γιαούρτι.
Υλικά
- 2 αχλάδια, πλυμένα και καθαρισμένα
- 1 μήλο, πλυμένο και καθαρισμένο
- 2 μπανάνες
- χυμός από ½ λεμόνι
- 2 φλιτζ. φράουλες
- 2 ακτινίδια, καθαρισμένα
- 4 καπέλα ροδάκινο κομπόστα, σε χυμό σταφυλιού, χωρίς ζάχαρη + 4 κουτ. σούπας από τον χυμό
- 4 ροδέλες ανανά κομπόστα, σε φυσικό σιρόπι, χωρίς ζάχαρη + 4 κουτ. σούπας από το σιρόπι
- ½ φλιτζ. φρέσκος χυμός πορτοκαλιού
- 3 – 4 κουτ. σούπας φιλέ αμυγδάλου
Διαδικασία
Κόβουμε τα αχλάδια και το μήλο σε κύβους (όχι μικρούς, κανονικούς) και τα ρίχνουμε σε ένα μπολ. Ξεφλουδίζουμε τις μπανάνες, τις κόβουμε σε ροδέλες, τις προσθέτουμε στο μπολ μαζί με τον χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε. Αυτό το κάνουμε για να μην μαυρίσουν τα φρούτα.
Πλένουμε πολύ καλά τις φράουλες, τις καθαρίζουμε από τα κοτσάνια τους και τις αφήνουμε πάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας να στεγνώσουν. Κόβουμε τις φράουλες, τα ακτινίδια και τις κομπόστες σε ισομεγέθη κομμάτια και τα ρίχνουμε στο μπολ με τα υπόλοιπα φρούτα.
Ρίχνουμε σε ένα μπολάκι τον χυμό πορτοκαλιού, 4 κουτ. σούπας από τον χυμό της κομπόστας ροδάκινο και 4 κουτ. σούπας από το σιρόπι κομπόστας ανανά. Ανακατεύουμε καλά. Περιχύνουμε τα φρούτα με το μείγμα των χυμών και σιροπιού και τα τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.
Πασπαλίζουμε με το φιλέ αμυγδάλου και σερβίρουμε.