Φωτογραφία: Θεοδόσης Γεωργιάδης
Αποθήκευση για αργότεραΑυτά τα μπισκότα σοκολάτας με καρύδια και μέλι έχουν μαλακή υφή και είναι ιδανικά ως σνακ για τα παιδιά στο σχολείο, αλλά και για να συνοδεύσουμε τον καφέ μας.
Δημήτρης Μιχαηλίδης
Υλικά
- 450 γρ. (3 1⁄2 κούπες) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 30 γρ. (1 ⁄ 4 κούπας) κακάο
- 40 γρ. (2 κουτ. σούπας) μέλι
- 250 γρ. βούτυρο αγελαδινό, κρύο, σε κυβάκια
- 200 γρ. (1 κούπα) καστανή ζάχαρη
- 1 κουτ. γλυκού μαγειρική σόδα
- 3 αυγά
- 100 γρ. (περίπου 1 κούπα) καρύδια, χοντροσπασμένα
- 100 γρ. (2/3 κούπας) σταγόνες σοκολάτας
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε μπισκότα σοκολάτας με καρύδια και μέλι, ξεκινάμε προθερμαίνοντας τον φούρνο στους 160°C, στις αντιστάσεις πάνω-κάτω. Καλύπτουμε μια λαμαρίνα με αντικολλητικό χαρτί.
- Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε το αλεύρι, το κακάο, το μέλι, το βούτυρο, την καστανή ζάχαρη, τη μαγειρική σόδα και τα αυγά και τα χτυπάμε με το φτερό σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να ενωθούν και να γίνει ένα ζυμάρι που θα μαζευτεί γύρω από το φτερό.
- Προσθέτουμε τα χοντροσπασμένα καρύδια και τις σταγόνες σοκολάτας και ανακατεύουμε ξανά σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να σκορπίσουν ομοιόμορφα μέσα στη ζύμη.
- Πλάθουμε μπαλάκια των 30 γρ. και τα βάζουμε πάνω στη λαμαρίνα, αφήνοντας ένα μικρό κενό ανάμεσά τους γιατί θα απλώσουν λίγο και θα φουσκώσουν. Δεν θα χωρέσουν όλα με τη μία – θα τα ψήσουμε σε 2 ή 3 δόσεις.
- Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά.
- Αφήνουμε να κρυώσουν και τα τοποθετούμε σε δοχείο που κλείνει αεροστεγώς ή σε πιατέλα που έχουμε καλύψει πολύ καλά με μεμβράνη. Διατηρούνται για 6-7 ημέρες.