Σοκολατένιες, χορταστικές (και νηστίσιμες!) είναι αυτές οι μπάρες με πατέ σταφίδας, αμύγδαλα και κακάο.
Υλικά
- 150 γρ. αμυγδαλοβούτυρο (ή καρύδια)
- 150 γρ. σταφίδες
- 25 γρ. σκόνη κακάο
- 25 γρ. κομμάτια κουβερτούρας
- 20 γρ. βούτυρο καρύδας
Μυστικά
Για ένα ολοκληρωμένο πρωινό μπορούμε να συνοδεύσομε τις μπάρες με σμούθι μπανάνας. Υλικά: 2 μπανάνες σε κομμάτια, 300 ml γάλα σόγιας, 40 γρ. μέλι, λίγη κανέλα ή τζίντζερ σε σκόνη (προαιρετικά). Διαδικασία: Ετοιμάζουμε το σμούθι χτυπώντας στον πολυκόφτη τις μπανάνες σε κομμάτια, το γάλα σόγιας, το μέλι και λίγη κανέλα ή τζίντζερ σε σκόνη.
Διαδικασία
- Για να ετοιμάσουμε τις μπάρες πρώτα χτυπάμε στον πολυκόφτη το αμυγδαλοβούτυρο (ή τα καρύδια), τις σταφίδες, τη σκόνη κακάο, τα κομμάτια κουβερτούρας και το βούτυρο καρύδας μέχρι να γίνουν πολτός.
- Τα στρώνουμε σε μικρό ταψί, έτσι ώστε να απλωθούν σε μία στρώση με πάχος περίπου όσο ένα σπιρτόκουτο.
- Αφήνουμε να κρυώσει στο ψυγείο και στη συνέχεια κόβουμε σε μακρόστενα κομμάτια.