Φωτογραφία: Θεοδόσης Γεωργιάδης
Αποθήκευση για αργότεραΗ ζύμη των cookies εμπλουτίζεται με καρύδια και απογειώνεται!
Δημήτρης Μιχαηλίδης
Υλικά
30 γρ. (1/4 κούπας) κακάο
40 γρ. (2 κουτ. σούπας) μέλι
450 γρ. (3 1⁄2 κούπες) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
250 γρ. βούτυρο αγελάδας (ή μαργαρίνη), κρύο, κομμένο σε κομμάτια
200 γρ. (1 κούπα) καστανή ζάχαρη, κρυσταλλική
1 κουτ. γλυκού μαγειρική σόδα
3 αυγά
100 γρ. καρυδόψιχα, χοντροσπασμένη
100 γρ. σταγόνες σοκολάτας
Διαδικασία
Για να φτιάξουμε cookies σοκολάτας με καρύδια και μέλι, αρχικά προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C.
Στο μίξερ βάζουμε το κακάο, το μέλι, το αλεύρι, το βούτυρο, την καστανή ζάχαρη, τη μαγειρική σόδα και τα αυγά και χτυπάμε μέχρι να μαζευτεί η ζύμη γύρω από το φτερό.
Μόλις η ζύμη είναι έτοιμη, προσθέτουμε τα χοντροσπασμένα καρύδια και τις σταγόνες σοκολάτας και τα ανακατεύουμε ξανά όλα μαζί.
Πλάθουμε μπαλάκια των 30 γρ. και τα βάζουμε πάνω σε ταψιά στρωμένα με λαδόκολλα, αφήνοντας απόσταση ανάμεσά τους γιατί θα απλώσουν.
Ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά (ανάλογα με το μέγεθος που τα πλάσαμε και τον φούρνο μας, ίσως χρειαστεί περισσότερος ή λιγότερος χρόνος).
Αφήνουμε, τα cookies σοκολάτας με καρύδια και μέλι, να κρυώσουν καλά και τα διατηρούμε σε δοχείο που σφραγίζει αεροστεγώς.